Rødtunge dampet med citron og fennikel


DAMPET RØDTUNGE, opskrift Rødtunge dampet med citron og fennikel

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 flåede hele rødtunger, ca. 800 g i alt
2 dl hvedemel
3 spsk olivenolie
1 tsk fennikelfrø
salt og peber
saft af 1 citron
2 dl hvidvin
4 julesalat
1 lille bundt bredbladet persille
500 g frisk spinatpasta

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Klip de yderste finner af rødtungerne.
•Hæld melet op på en stor tallerken, og vend rødtungerne i melet.
•Varm 1 spsk olie op på én stor eller to mindre pander.
•Steg rødtungerne ved jævn varme 5 min. på den ene side.
•Knus fennikelfrøene groft i en morter eller med en kniv på skærebrættet.
•Drys fisken med fennikelfrø, salt og peber.
•Hæld citronsaft og hvidvin ved fisken, damp 1 min., og vend fisken om. Damp fisken 5 min. på den anden side. Tilsæt lidt vand, hvis væsken på panden koger helt væk.
•Kog en stor gryde letsaltet vand op.
•Skær hver julesalat i 8 både. Kog julesalaten 1 min. i vandet. Varm 1 spsk olie op i en gryde, tag julesalaten op af vandet med en hulske, og kom den i gryden.
•Svits kjulesalaten i olie i 2-3 min. ved jævn varme. Pluk bladene af persillen, og svits den med julesalaten lige inden servering.
•Kog pastaen i vandet i det antal min., der er angivet på emballagen.
•Hæld pastaen i en sigte, og vend den derefter med 1 spsk olie.
Servér fisken på et stort fad, og servér med julesalat og friskkogt pasta.
Tip: I stedet for rødtunge kan du anvende rødspætte, ising, skærising eller skrubbe.
Energi:
Pr. person:
2500 kJ (600 kcal)
Protein: 25%
Kulhydrat: 50%
Fedt: 25% (17 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk