Ovnbagt rødtunge med friske tomater


OVNBAGT RØDTUNGE, opskrift Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
500 g rødtungefilet
3-4 spsk olivenolie
salt og peber
4 friske tomater
1 fed hvidløg
saft af 1 appelsin
1 håndfuld basilikumblade
Tilbehør:
Frisk pasta
En stor skål blandet salat

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Tænd ovnen på 180 grader C.
•Rul rødtungefileterne løst sammen, og læg dem i et ildfast fad. Pensl fisken med et par tsk olie, og krydr med salt og peber.
•Bag rødtungerne 10 min. i ovnen.
•Skær stilken af tomaterne, og skær et lille kryds i skindet på toppen.
•Kom tomaterne i kogende vand i 5 sek., og køl dem starks af under koldt vand.
•Fjern skindet fra tomaterne, og skær hver tomat i 8 både.
•Hak hvidløget fint, og lad hvidløg og tomater simre i 3 spsk olie i en gryde ved middelhøj varme i 4 min.
•Tilsæt appelsinsaft og grofthakket basilikum, og lad saucen småkoge endnu 3 min.
•Smag saucen til med salt. Hæld halvdelen af saucen over fisken. Servér resten af saucen i en varm skål til at komme over pastaen ved bordet.
Servér med frisk pasta og en stor skål salat.
Tip: I stedet for rødtunge kan du anvende filet af torsk, sej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, skærising, skrubbe, havkat, havtaske, hellefisk eller rødfisk.
Energi:
Pr. person:
2500 kJ (600 kcal)
Protein: 25%
Kulhydrat: 49%
Fedt: 26% (17 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk