Jødekager


JØDEKAGER. Opskrift på Jødekager

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Ca. 85 stk.250 g mel125 g lys farin½ tsk. hjortetaksalt175 g smør eller margarine10 søde mandler1 æg. Pensling: 2 æggeblommer. Kanelsukker af 2 spsk. kanel og 9 tsk. sukker mandler.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bland mel og hjortetaksalt, Skold, smut og mal mandlerne fint og vend dem i mel landingen. Hak smørret over heri. Tilsæt ægget og arbejd dejen sammen til en ensartet masse. Stil den koldt en times tid. Rul dejen til en plade, 1-2 mm tyk. Stik runde kager ud med en diameter på 4-5 cm, brug glas eller kageudstikker. Anbring kagerne på en smurt plade. Pensl med de sammen piskede æggeblommer, drys med kanelsukker og grofthakkede mandler og bag dem ved jævn, god varme, 200 grader, i 5-6 min. Tag dem af pladen og lad dem køle af på en bagerist.