Kartoffelstegt multe med kantarelsauce


Kartoffelstegt multe med kantarelsauce

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
600 g multefilet uden skind og ben
1 æggeblomme
2 spsk hakkede krydderurter fx bredbladet persille, kørvel, basilikum, estragon
1-2 store kartofler
1½ spsk raps- eller olivenolie
Kantarelsauce:
4 skalotteløg
1 spsk raps- eller olivenolie
600 g kantareller
2 dl hvidvin
½ liter hønsefond/bouillon
2 tsk majsstivelse
200 g babyspinat
salt og peber
Tilbehør:
Nye kartofler og godt brød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Skær multefileten i 4 stykker.
•Smør multestykkerne med æggeblomme, og drys med hakkede krydderurter.
•Skræl kartoflerne. Skær nogle meget tynde skiver kartoffel med kartoffelskrælleren eller på rivejernet.
•Læg kartoffelskiverne taglagt oven på fisken, og tryk dem godt sammen på fisken.
•Varm olien op på en slip let-pande. Vend forsigtigt fisken med kartoffelsiden nedad på panden, og steg ved jævn varme, til kartoflerne er gyldenbrune og sprøde. Krydr med salt og peber, vend fisken om, og steg den 1 min.
Kantarelsauce:
•Hak skalotteløgene fint.
•Svits løgene i olien, tilsæt kantarellerne, og svits det hele et par min.
•Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind til det halve.
•Tilsæt hønsefond/bouillon, og kog også den ind til det halve.
•Opløs majsstivelsen i ½ dl vand, og jævn saucen under omrøring.
•Tilsæt babyspinaten, og vend den rundt i saucen, til den lige akkurat falder sammen.
•Smag saucen til med salt og peber.
Servér den kartoffelstegte multe med kantarelsauce, nye kartofler og godt brød.
Tip: Kan du ikke skaffe friske kantareller, kan du bruge 200 g tørrede kantareller. Kom dem i en skål med vand, så det dækker, og lad dem udbløde i 30 min.
Tip: I stedet for multe kan du anvende rødfisk, pighvar, slethvar eller victoriabars.
Energi:
Pr. person:
2900 kJ (690 kcal)
Protein: 33%
Kulhydrat: 48%
Fedt: 19% (15 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk