Lyssej med svampe bagt i spidskål


Lyssej med svampe bagt i spidskål

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
4 store spidskålsblade
400 g blandede svampe fx østershatte, markchampignoner eller kejserhatte
3 spsk olivenolie
400 g lyssejfilet uden skind og ben
250 g cherrytomater
2 fed hvidløg
1 dl hvidvin
salt og peber
250 g blomkål
2 skalotteløg

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Kog de hele kålblade i en stor gryde letsaltet vand i 3 min.
•Lad kålbladene køle af under koldt vand, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke
•Skær eller bræk svampene i mindre stykker, og steg dem gyldenbrune på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
•Skær lyssejen i 4 stykker
•Smør en stor kop med lidt olie. Læg et spidskålblad i koppen, kom en fjerdedel af svampene i koppen, læg et stykke fisk oven på svampene, og luk bladet om fyldet.
•Ven det fyldt kålblad ud på en bageplade med bagepapir, fjern koppen, og fortsæt på samme måde med de øvrige kålblade.
•Hæld 1 dl vand i fadet, og bag fisken i 14 min. ved 180 grader.
Tomatcoulis:
•Hak hvidløgene groft, og halvér cherrytomaterne.
•Svits hvidløgene i 1 spsk olie hurtigt i en gryde, uden at de tager farve.
•Tilsæt tomater, svits et øjeblik, og tilsæt hvidvin.
•Lad tomaterne koge i 10 min. Blend tomaterne, og smag til med salt og peber.
Sprød Blomkål:
•Skær blomkålen i små buketter, og hak skalotteløget.
•Steg blomkål i 1 spsk olie på en pande i 3 min. Tilsæt skalotteløg, salt og peber.
Servér fisken med tomatcoulis, sprød blomkål, nye kartofler og godt brød.
Tip: I stedet for lyssej kan du anvende mørksej, torsk, kuller, kulmule, brosme eller lange.
Energi:
Pr. person:
2500 kJ (600 kcal)
Protein: 23%
Kulhydrat: 55%
Fedt: 22% (14 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk