Pandekager med laksestuvning


PANDEKAGER, opskrift Pandekager med laksestuvning

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Pandekager (8 stk.):
4 dl hvedemel
1 tsk salt
1 æg
4 dl letmælk
1 spsk raps- eller olivenolie
Laksestuvning:
6 dl letmælk
3 spsk majsstivelse
3 porrer
4 gulerødder
225 g laksefilet
1 bundt dild

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Kom mel og salt i en skål.
•Pisk æg, mælk og olie i dejen lidt ad gangen, og rør til dejen er ensartet.
•Varm en slip let-pande, og steg pandekagerne på begge sider.
•Hold pandekagerne varme i ovnen inden servering.
•Skær porrer i ringe, og skyl godt.
•Skræl gulerødder, og skær i små tern.
•Skær laksen i mindre tern.
•Kog porrer og gulerødder under låg i 1 dl vand i 2 min.
•Tilsæt 5 dl mælk, og varm op.
•Rør resten af mælken med majsstivelse til en jævning.
•Rør jævningen i saucen under omrøring.
•Tilsæt laksen, og kog saucen i ca. 3 min.
•Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket dild.
•Servér stuvningen i pandekagerne.
Tip: I pandekagerne kan halvdelen af hvedemelet erstattes af grahamsmel. I stedet for laks kan du anvende ørred.
Energi:
Pr. person:
2400 kJ (570 kcal)
Protein: 21%
Kulhydrat: 53%
Fedt: 26% (17 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk