Ovnbagt laksefilet


OVNBAGT LAKSEFILET, opskrift Ovnbagt laksefilet

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
1 laksefilet, ca. 1 kg
½ tsk fennikelfrø
1 spsk raps- eller olivenolie
½ tsk groftkværnet peber
1 tsk salt
Forårssalat:
300 g babyspinat
1 bundt radiser
1 bundt forårsløg
½ kg friske ærter i bælg
Grøn dressing:
4 dl syrnet fløde 9%
1 bundt dild
1 bundt purløg
1 håndfuld persille
Salt og peber
Tilbehør: Nye kartofler og godt brød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Tænd ovnen på 200 grader.
•Læg laksefileten i et stort ildfast fad.
•Hak fennikelfrøene med en kniv, eller stød dem groft i en morter.
•Pensl laksen med olie, og drys med fennikel, peber og salt.
•Bag laksen 20 min. i ovnen.
•Skyl og tør spinaten, og kom den i en stor skål. Skær radiser og forårsløg i skiver, og drys over spinaten. Bælg ærterne, og drys over.
•Blend syrnet fløde med krydderurterne til en lysegrøn dressing. Smag til med salt og peber.
•Servér dressingen i en skål til både laksen og salaten.
Servér med nye kartofler og godt brød.
Tip: I stedet for laks kan du anvende ørred.
Energi:
Pr. person:
3200 kJ (760 kcal)
Protein: 25%
Kulhydrat: 41%
Fedt: 34% (29 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk