Nigiri sushi


NIGIRI SUSHI, opskrift på Nigiri sushi

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(6 personer)
½ portion sushiris (se opskrift under Sushitips)
400-500 g laksefilet uden skind og ben
1-2 tsk wasabi (japansk peberrod, som købes som pulver eller i tube)
Tilbehør:
Syltede ingefær i tynde skiver
Sojasauce
Evt. wasabi

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Skær laksen i korte skiver på skrå, ca. 4 mm tykke.
•Kom koldt vand i en skål til at dyppe fingrene i.
•Fugt fingrene med lidt vand, og form de kogte ris til en lille oval risbolle i hånden. Tryk risene, til de hænger godt sammen.
•Smør lidt wasabi på den ene side af et stykke laks, og læg risbollen ovenpå.
•Tryk ris og fisk godt sammen, og anret nigiri sushien med fiske-siden opad på et fad.
Servér med syltede ingefær, sojasauce og evt. ekstra wasabi.
Tip: Lav evt. en hel portion sushiris, brug halvdelen af risene til california rolls, og lav nigiri sushi af resten. I stedet for rå laks kan du bruge røget laks i skiver. Skær lakseskiverne i 4 cm brede stykker, så fisken kan dække det meste af risbollen. Brug 150-200 g røget laks til ½ portion sushiris.
Energi:
Pr. stk:
240 kJ (60 kcal)
Protein: 27%
Kulhydrat: 45%
Fedt: 28% (2 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk

Værd at vide
ca.30 stk