Hvidvinsfondue med fisk og skaldyr


Hvidvinsfondue med fisk og skaldyr

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 skalotteløg
4 stilke frisk estragon
1 flaske halvtør, god hvidvin
3 dl creme fraiche 18%
salt og peber
400 g filet af laks, tun, havtaske, havkat og/eller multe
200 g skaldyr fx jomfruhummerhaler uden skal, rejer, kammuslinger og/eller blæksprutter
2 dl bouillon
1 fed hvidløg
2 stilke timian
1 laurbærblad
5 peberkorn
Tilbehør:
Godt brød og en stor skål blandet salat

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Hak skalotteløg og 2 stilke estragon fint, og kog det med ½ dl hvidvin i en kasserolle, til al vinen er fordampet.
•Lad løgene køle af, og balnd dem med creme fraiche og friskhakket estragon.
•Smag til med salt og peber.
•Skær fisken i tern, som ikke må være mindre end 3x3 cm. Anret dem på et fad.
•Pil jomfruhummer eller rejer. Tør blæksprutterne godt. Anret skaldyrene på et fad.
•Kog resten af hvidvinen, bouillon, hvidløg, timian, laurbær og peberkorn op i en fonduegryde.
•Sæt den kogende hvidvinsbouillon på bordet med blus under, og servér med fisk, skaldyr, estragondressing, godt brød og en stor skål salat.
Energi:
Pr. person:
2900 kJ (690 kcal)
Protein: 26%
Kulhydrat: 38%
Fedt: 36% (28 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk