Faringlaceret laks med lun rodfrugtsalat


Faringlaceret laks med lun rodfrugtsalat

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
450 -500 g laksefilet
4 spsk farin
25 g smør
1/4 knoldselleri
1 pastinak
2 store gulerødder
1 spsk olivenolie
1 håndfuld krydderurter, fx brøndkarse, persille, purløg
1 spsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør:
Kogte kartofler og godt brød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Tænd ovnen på 225 grader.
•Skær laksen i ½ cm tykke skiver, og bred dem jævnt ud på 4 store tallerkener.
•Fordel smørret over laksen i små klumper, og drys så jævnt som muligt med farinen.
•Skær selleri, pastinak og gulerødder i lange tynde skiver med en kartoffelskræller.
•Kog grøntsagerne i letsaltet vand i 1 min.
•Pisk olie, citronsaft og krydderurter sammen i en skål, og vend grøntsagerne grundigt heri. Smag til med salt og peber.
•Stil tallerknerne i ovnen en ad gangen, på øverste rille, i ca. 3 min., til farinen smelter og glacerer.
Servér straks med rodfrugtsalaten, kogte kartofler og godt brød.
Tip: I stedet for laks kan du anvende ørred.
Energi:
Pr. person:
2900 kJ (690 kcal)
Protein: 18%
Kulhydrat: 52%
Fedt: 29% (23 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk