California rolls


CALIFORNIA ROLLS. Opskrift på California rolls

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(12 personer)
Opskriften er til 60 stk. rolls ½ portion kogte sushiris (se opskrift under Sushitips)6 plader tang1 avocado1 agurk6-8 tsk wasabi (japansk peberrod, som købes som pulver eller i tube)100 g røget laks skåret i strimler100 g flødeost Tilbehør:Syltede ingefær i tynde skiverSojasauce

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Fjern skræl og sten fra avocadoen, og skær den i både. •Skær et stykke agurk i samme længde som tangpladen. Flæk agurken, skær hver halvdel i 4 lange bjælker, og fjern evt. kernerne. •Rør wasabipulveret med lidt vand til en tyk pasta. Wasabi i tube er klar til brug.•Lav en skål med koldt vand til at dyppe fingrene i, så risene ikke hænger fast i fingrene.•Læg en tangplade på rullemåtten med den glatte side nedad.•Fordel ½ cm tykt lag ris på midten af tangen, så risen i alt fylder halvdelen af tangpladen. Tryk ikke risene for fast sammen.•Smør lidt wasabipasta på midten af risene. •Læg én agurkebjælke, avocadobåde i en række og røget laks ved siden af hinanden oven på wasabien. Fordel flødeosten oven på i en smal stribe. •Rul derefter tang og ris om fyldet. Tag den sammenrullede måtte mellem hænderne, og pres rullen let. •Rul sushirullen ud af måtten, og skær den i 2 cm tykke skiver med en skarp kniv. Tør evt. kniven med en ren klud mellem skæringerne for at forhindre, at der kommer ris på siderne af sushien. •Anret sushien på et fad.Tip: Køb en rullemåtte, hvis du vil lave sushi selv. Kan købes hos asiatiske specialkøbmænd eller i velassorterede supermarkeder.Energi:Pr. stk:100 kJ (25 kcal)Protein: 19% Kulhydrat: 64% Fedt: 17% (0,5g)venligt udlånt af www.2gangeomugen.dk