Dampet laks med sauce af friske grønne asparges


DAMPET LAKS, opskrift Dampet laks med sauce af friske grønne asparges

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 bundt asparges (500 g)
2½ dl bouillon
1 spsk majsstivelse opløst i ½ dl vand
1 lille bundt dild
450-500 laksefilet uden skind og ben
Tilbehør:
Kogte kartofler
Groft brød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i stykker på 2-3 cm
•Kog aspargesene i bouillonen i 2 min.
•Opløs majsstivelsen i ½ dl vand, rør blandingen i aspargesene, og kog op under omrøring.
•Bland hakket dild i saucen, og smag til med salt og peber.
•Skær laksen i stykker på 5 x 5 cm, og læg dem i en pande.
•Krydr laksen med salt og peber, og hæld 2 dl vand ved.
•Dæk panden med låg eller stanniol, og damp fisken ved svag varme i 4-5 min.
Servér laksen med aspargessaucen, kogte kartofler og brød.

Tip: I stedet for laks kan du anvende ørred.
Energi:
Pr. person:
2500 kj (600 kcal)
Protein: 24%
Kulhydrat: 53%
Fedt: 23% (15 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk