Skindstegt kulmule med thaimarinade


STEGT KULMULE, Skindstegt kulmule med thaimarinade

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
600 g kulmulefilet med skind
1 spsk rapsolie
salt og peber
1 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
½ chili
2 tsk rørsukker
2 spsk sojasauce
saft af 2 limefrugter
4 kafir-limeblade
Sprød salat:
1 salathoved
4 tomater
½ dl peanuts
1 lille bundt frisk koriander
Tilbehør: Kogte jasminris

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Skrab skællene af kulmulefileten med en gaffel.
•Skær fileterne i 4 ens stykker. Skær små snit i skindet.
•Varm olien op på en slip let-pande, og læg kulmulestykkerne på panden med skindsiden nedad. Rør ikke ved fisken de første 2 min. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sekunder, hvorved hele skindsiden får kontakt med panden. Lad fisken stege videre ved middelhøj varme, til skindsiden er gyldenbrun, vend dem om, og steg på den anden side i ca. 3 min. Krydr med salt og peber.
•Hak ingefær og hvidløg fint. Skær forårsløg og chili i tynde skiver.
•Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft sammen, og bland ingefær, hvidløg, forårsløg, chili og hele kafir-limeblade.
•Skyl og tør salaten. Snit den fint, og anret den på et fad.
•Skær tomaterne i tern, og hak peanuts groft. Drys begge dele over salaten.
•Anret den stegte kulmule på salaten med skindsiden opad - skindet spises med. Hæld marinaden over fisken, og drys med frisk koriander.
Servér med kogte ris.
Tip: I stedet for kulmule kan du anvende brosme, hvilling, kuller, lange, lyssej, sej eller torsk.
Energi:
Pr. person:
2600 kJ (620 kcal)
Protein: 35%
Kulhydrat: 49%
Fedt: 16% (10 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk