Bagt kulmule med græske kartofler


BAGT KULMULE, opskrift Bagt kulmule med græske kartofler

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Græske citronkartofler:
1 kg små nye kartofler
1 citron
1 fed hvidløg
1 rød og 1 gul peberfrugt
2 kviste timian
1 spsk olivenolie
50 g små sorte græske oliven
Salt og peber
Tzatziki:
1 agurk
1 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt
Fisk:
4 tomater
500 g kulmulefilet uden skind og ben
1 tsk tørret oregano eller rosmarin
Tilbehør: Godt brød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Græske citronkartofler:
•Tænd ovnen på 250 grader.
•Skur eller skrab kartoflerne, halvér dem, og læg dem i et stort ildfast fad.
•Pres saften ud af halvdelen af citronen. Skær den anden halvdel i tern.
•Hak hvidløget, og skær peberrugterne i grove stykker.
•Bland citrontern, citronsaft, peberfrugter, hvidløg, timian, olivenolie, oliven, salt og peber grundigt sammen med kartoflerne i fadet, og bag i 30 min.
Tzatziki:
•Riv agurken groft, og pres saften let ud af agurken med hænderne.
•Rør agurk og presset hvidløg i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Fisk:
•Skær tomaterne i skiver, og læg dem taglagt i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie.
•Skær kulmulen i stykker på ca. 4x4 cm, og læg dem oven på tomaterne. Dryp fisken med lidt olivenolie, krydr med salt og peber, og drys med tørret oregano eller rosmarin.
•Bag fisk og tomater 8-10 min. i ovnen sammen med kartoflerne.
Servér fisken med græske citronkartofler, tzatziki og godt brød.
Tip: I stedet for kulmule kan du anvende brosme, torsk, kuller, sej, rødfisk eller lange.
Energi:
Pr. person:
2700 kJ (640 kcal)
Protein: 22%
Kulhydrat: 50%
Fedt: 28% (20 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk