Risotto med ising og asparges


RISOTTO, Opskrift på Risotto med ising og asparges

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
500 g grønne asparges
450 g isingfilet
1 lille løg
2 spsk olivenolie
4 dl risottoris
1 dl hvidvin eller tør vermouth
1 tsk revet citronskal
3-4 tsk trisk citronsaft
1 bundt hakket purløg
1 spsk hakket citrontimian (eller alm. timian)

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Bræk enderne af aspargesene. Skær hovederne af aspargesen i 3 cm's længde, og skær resten i tynde skiver.
•Skær isingfileterne i tykke strimler
•Hak løget fint. Svits løæget i 1 spsk olivenolie i en gryde, uden at det tager farve.
•Tilsæt ris, svits et øjeblik, og tilsæt vin eller vermouth. Kog til væsken næsten er væk.
•Tilsæt 1-2 dl kogende vand, og kog risene under omrøring. Tilsæt hele tiden mere vand, når risene er kogt næsten tørre.
•Bring 4 dl vand med ½ tsk salt i kog i en pande, og kog aspargesene i vandet i 2 min. Tilsæt fisken, sluk for blusset, og lad fisken trække færdig heri.
•Smag risottoen til med salt, peber, citronskal og citronsaft, og supplér med vandet fra panden, som asparges og fisk har kogt i, til risottoen er cremet i konsistensen. Risene skal være møre, men med en lille hård kerne i midten ligesom pasta al dente.
•Vend forsigtigt asparges og fisk med hakket purløg, citrontimian og olivenolie.
•Anret risottoen på tallerkener eller et stort fad, og fordel asparges og fisk over risottoen. Servér straks.
Tip: I stedet for vand kan du anvende tynd fiskefond.
Tip: I stedet for ising kan du anvende skærising, rødspætte, skrubbe eller rødtunge.
Energi:
Pr. person:
2200 kJ (520 kcal)
Protein: 23%
Kulhydrat: 60%
Fedt: 17% (10 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk