Hellefisk bagt med karljohansvampe


BAGT HELLEFISK. Opskrift på Hellefisk bagt med karljohansvampe

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
500 g hellefiskefilet
4 stilke timian
500 g karljohansvampe (eller lign., fx rørhatte)
salt og peber
1½ spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 dl hvidvin
2 tsk frisk citronsaft
Tilbehør:
kogte kartofler og godt brød eller pasta

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et ildfast fad eller i en bradepande med bagepapir.
•Drys blade af 1 kvist timian på fisken, og krydr med salt og peber.
•Tag hatten af de to største svampe, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne taglagt ovenpå fisken. Dryp med en lille smule olivenolie.
•Bag fisken 10 min. ved 225 grader.
•Skær resten af svampene i 2 cm tykke skiver eller tern på 2x2 cm. Halvér hvidløgene.
•Varm 1 spsk olie op på en pande sammen med hvidløgene, uden at de bruner.
•Steg svampene i olien ved middelhøj varme i 3-4 min.
•Tilsæt hvidvin, og lad svampene simre i 5 min.
•Tilsæt citronsaft samt blade fra resten af timiankvistene, og smag til med salt og peber.
Servér den bagte hellefisk med svamperagouten og kogte kartofler eller pasta.
Tip: I stedet for hellefisk kan du anvende torsk, sej, kuller, kulmule, rødfisk eller victoriabars.
Energi:
Pr. person:
2800 kJ (670 kcal)
Protein: 17%
Kulhydrat: 46%
Fedt: 37% (27 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk