Gratineret hellefisk med soltørrede tomater


HELLEFISK. Opskrift på Gratineret hellefisk med soltørrede tomater

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
4 stilke frisk timian
100 g sorte oliven
100 g semidried eller soltørrede tomater
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl god hvidvin
salt og peber
500 g hellefiskefilet
150 g sukkerærter
4 kviste dild til pynt
Tilbehør:
Kogte aspargeskartofler og godt brød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Tænd ovnen på 180 grader.
•Hak timianblade og oliven i minihakkeren - eller med en kniv - til en fin puré.
•Skær tomater i brede strimler.
•Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et smurt ildfast fad.
•Kom æggeblommer og hvidvin i en gryde, og pisk dem skummende ved svag varme. Pisk hele tiden, til saucen har en cremet konsistens.
•Fordel saucen over fisken, og bag den i ovnen i 5 min. Den skal være gyldenbrun på toppen, giv den evt. lidt grill til sidst, hvis den endnu ikke har fået farve.
•Drys de soltørrede tomater over fisken, og dryp med olivenpasta.
Servér den gratinerede hellefisk med dampede sukkerærter, og pynt med dild. Servér kogte aspargeskartofler og godt brød til.
Tip: I stedet for hellefisk kan du anvende rødtunge, skærising, ising, skrubbe, torsk, sej, kulmule, kuller, pangasius eller lange.
Energi:
Pr. person:
3200 kJ (760 kcal)
Protein: 17%
Kulhydrat: 47%
Fedt: 36% (30 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk