Havtaske og østers bagt i cocotter


HAVTASKE. Opskrift på Havtaske og østers bagt i cocotter

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Grøntsagstoast:
3 gulerødder
3 persillerødder
1 skalotteløg
1 spsk olivenolie
1 spsk sherryeddike
salt og peber
8 stykker godt italiensk brød
1 fed hvidløg
Havtaske og østers i cocotter:
3 fed hvidløg
1 potte basilikum
50 g blødt smør
50 g mandelsplitter
2 tsk revet ingefær
500 g havtaskefilet uden skind
8 østers
salt og peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Grøntsagstoast:
•Skræl gulerødder, persillerødder og skalotteløg, og kog dem møre i vand uden salt.
•Hæld kogevandet fra, og hak grøntsagerne groft i en foodprocessor.
•Rør grøntsagerne med olivenolie og sherryeddike, og smag til med salt og peber.
•Rist brødet, og stryg det ristede brød med det friske hvidløg. Fordel grøntsagsmosen på brødene.
Havtaske og østers i cocotter:
•Hak hvidløg og basilikum fint.
•Rør smørret med mandler, ingefær, hvidløg og basilikum.
•Skær havtasken i 8 stykker, og fordel dem i 4 ovnfaste cocotter.
•Åbn østersene med en østerskniv, tag dem ud, og læg 2 i hver cocotte. Hæld saften fra østersene i cocotterne.
•Fordel kryddersmørret på toppen af cocotterne, og krydr med salt og peber.
•Bag cocotterne i 10 min. i ovnen ved 170 grader.
Servér med grøntsagstoastene.
Tip: Du kan undlade østers og evt. bruge lidt ekstra fisk.
I stedet for havtaske kan du anvende havtaskekæber eller havkat.
Energi:
Pr. person:
2800 kJ (670 kcal)
Protein: 20%
Kulhydrat: 44%
Fedt: 36% (27 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk