Brosme bagt i lag med aubergine


Brosme bagt i lag med aubergine

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 stor aubergine
2 spsk olivenolie
1 tsk revet citronskal
500 g brosmefilet uden skind og ben
6 tomater
1 spsk vineddike
1 håndfuld frisk basilikum
100 g feta
50 g sorte oliven
Tilbehør: Godt brød og evt. tzatziki

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Skræl auberginen i tynde skiver på den lange led, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med lidt olie.
•Brun auberginerne på begge sider under grillen i ovnen.
•Læg et lag auberginer i en 1½ liters brødform (elller lign.) foret med køkkenfilm.
•Læg brosmefileten oven på auberginerne, så den dækker. Skær evt. fileten til, så den passer. Drys med citronskal og salt. Læg resten af auberginerne oven på fisken.
•Dæk med køkkenfilm, og læg fisken i pres, fx ved at lægge en uåbnet liter mælk ovenpå. Lad fisken ligge i pres et par timer i køleskabet.
•Vend fisken ud på et skærebræt, og skær den i 4 stykker med en meget skarp kniv.
•Læg forsigtigt fisken i et ildfast fad, og bag 15 min. i ovenen ved 200 grader.
Tomatsalsa:
•Skær tomaterne i små tern. Bland dem med 1 spsk olie, eddike, salt, peber og hakket basilikum.
•Fordel tomatsalsaen rundt om den færdigbagte fisk, smuldr fetaost over, og drys med oliven.
Servér fisken med godt brød og evt. tzatziki.
Tip: I stedet for brosme kan du anvende torsk, kuller, kulmule eller sej.
Energi:
Pr. person:
2600 kJ (620 kcal)
Protein: 26%
Kulhydrat: 43%
Fedt: 31% (21 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk