Spaghetti med muslinger, hvidløg og hvidvin


Spaghetti med muslinger, hvidløg og hvidvin

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 kg muslinger
400 g spaghetti
2 fed hvidløg
1 lille bundt bredbladet persille
2 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
revet skal af ½ citron
¼ tsk chiliflager
salt og peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Skyl muslingerne i flere hold i koldt vand. Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet. Hvis de ikke har lukket sig efter et par min., kasseres de.
•Sæt en stor gryde letsaltet vand over til spaghetti, og kog den i det antal min., som er angivet på pakken - minus 2 min.
•Skær hvidløgene i tynde skiver. Hak persillen groft.
•Varm olien op på en stor pande, og svits hvidløgene 10-20 sek., uden at de bliver brune.
•Tilsæt muslinger, persille, citronskal, chili og hvidvin, og kog i 5 min.
•Hæld den næsten færdige pasta i en sigte, kom den tilbage i gryden, når den er dryppet af, og hæld muslinger og sauce over pastaen.
•Kog spaghettien godt igennem i 2 min., tilsæt 1 spsk olivenolie, og smag til med salt og peber.
Servér med det samme, når spaghettien er færdig. Stil e skål på bordet til de tomme muslingeskaller. Slut måltidet af med en stor skål salat.
Tip: I stedet for muslinger kan du anvende jomfruhummer.
Energi:
Pr. person:
2500 kJ (600 kcal)
Protein: 19%
Kulhydrat: 58%
Fedt: 23% (15 g)
venligt udlånt af www.2gangeomugen.dk