Paella med fisk og skaldyr


PAELLA. Opskrift på Paella med fisk og skaldyr

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
50 g chorizopølse
1 spsk olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
2 tomater
4 dl paellaris
1 tsk paprika
1/4 tsk safran
2 dl hvidvin
1 liter vand, fiske- eller hønsebouillon
1 tsk salt
400 g fisk, fx rødfisk, havkat, torskefisk eller fladfisk
200 g muslinger
evt. 150 g små blæksprutter
200 g rejer med skal
2 dl frosne ærter
½ dl hakket persille
½ citron i både

SÃ¥dan tilberedes opskriften
•Skær chorizopølsen i skiver, og steg den ved jævn varme i olien på en paellapande (eller alm. stor pande eller flad gryde).
•Hak løget, hak hvidløget fint, skær peberfrugterne i strimler, og skær tomaterne i tern.
•Svits løg, hvidløg, peberfrugter og tomater sammen med pølsen i 1 min. Tilsæt risene, og svits et øjeblik.
•Tilsæt paprika, safran, hvidvin og vand eller bouillon samt salt. Lad risene koge ved jævn varme i 10 min. under låg.
•Skær fisken i stykker på 4x4 cm. Fladfiskefileter kan halveres og lægges sammen.
•Læg fisk, muslinger og blæksprutter jævnt rundt nede i risene. Rør ikke i risene, men ryst evt. panden, så fisk og skaldyr synker lidt ned.
•Kog risene ved svag varme endnu 10 min.
•Fordel rejerne og ærterne oven på paellaen, og kog endnu 4 min. Kanterne og bunden på paellaen må gerne blive sprød og bagt - dog uden at brænde på.
Drys paellaen med hakket persille, og servér den i panden med citronbåde til at dryppe over.
Tip: Øvrige velegnede fisk til paella: Multe, havtaske, pangasius eller victoriabars. Derudover jomfruhummer og alle slags muslinger.
Energi:
Pr. person:
2500 kJ (600 kcal)
Protein: 29%
Kulhydrat: 57%
Fedt: 14% (10 g)
Venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk