Æggereder


ÆGGE-REDER. Opskrift på Æggereder

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
50 g gær50 g flydende margarine3 dl mælk1/2 dl Rørsukker1 tsk salt2 dl rugmelca. 7 dl hvedemelæg til pensling2 spsk sesamfrø

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Smuldr gæren i en skål. Varm mælken op til ca. 30°, og hæld den over gæren. Rør, til gæren er opløst.Tilsæt rørsukker, salt, margarine og rugmel. Arbejd hvedemelet ind i dejen, lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve tildækket i 30 minutter.Læg dejen ud på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Del den i 12 lige store stykker, som trilles til boller. Lav et hul midt i hver bolle. Klip en flettekrans rund om hullet. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter. Tænd for ovnen på 225°.Pensl bollerne med pisket æg, og drys sesamfrø over. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 12 minutter.Klip et stykke farvet silkepapir med en takket saks, og læg det i hullet. Anbring et kogt, farvet æg i silkepapiret. Serveres som kuvertbrød til påskesilden.