Gammeldags julemarcipan


JULE-MARCIPAN. Opskrift på Gammeldags julemarcipan

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1 dl piskefløde
1/2 dl hvedemel
50 g mandler
300 g Flor med valgfri smag

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bring fløde og mel i kog, mens du pisker. Lad det afkøle.
Smut mandlerne, og mal dem fint. Bland dem med melgrøden.
Ælt flormelis i, til det bliver en smidig masse.
Brug marcipanen til marcipanfigurer, marcipanbrød med fyld eller til praliner (fyldte chokolader).
Forslag til praliner:
1. Tag en halv portion marcipan, og smag til med 5 spsk rom. Del marcipanen i 40 stykker, som rulles til kugler. Læg en halv valnød på hver kugle. Dyp kuglerne i smeltet chokolade.
2. Tag en halv portion marcipan, og del den i 40 stykker. Tryk stykkerne flade, læg et lille stykke nougat på og rul marcipanen sammen derom. Dyp stykkerne i smeltet chokolade.
3. Tag en tredjedel af en portion marcipan, og bland den med finthakket tørret frugt. Rul små kugler, som dyppes i smeltet chokolade. Pynt med tynde strimler af appelsinskal.
4. Tag en tredjedel af en portion marcipan, og rul den til små kugler. Dyp kuglerne i smeltet chokolade. Pynt med kagepynt.
5. Tag en tredjedel af en portion marcipan, og tilsæt 3 spsk likør. Form marcipanen i trekanter, og dyp dem i smeltet mørk chokolade. Pynt med kagepynt.