Kurvebrød


KURVEBRØD. Opskrift på Kurvebrød

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
2 stk.
5 dl vand
50 g gær
1 spsk olie
1/2 dl Lys Sirup
1 tsk salt
7 dl (385 g) rugmel
7 dl (385 g) hvedemel
1 spsk smør

SÃ¥dan tilberedes opskriften
2 kurve med et pænt mønster.
1. Varm vandet, til det er fingervarmt. Opløs gæren i det lunkne vand.
2. Tilsæt olien, sirup og smørret, saltet og næsten alt melet (gem lidt til pynt). Rør det sammen til en dej.
3. Lad dejen hæve under et viskestykke på et lunt sted i ca. 30 min.
4. Strø lidt mel i to kurve.
5. Slå dejen sammen og ælt, til den er blank og smidig. Del dejen i to dele og form dem efter størrelsen på kurvene.
6. Pensl dejen med vand og strø herefter med lidt mel.
7. Læg dejen i kurvene og tryk den mod bunden, så der dannes et mønster.
8. Sæt ovnen på 200°. Lad brødene hæve yderligere 30-40 min. i kurvene.
9. Smør en bageplade og vend forsigtigt brødene ud af kurvene på pladen før bagning.
10. Bag brødene i ca. 30 min., til de har fået god farve og lyder hule, når du banker i bunden.
11. Lad dem køle af på en rist under et viskestykke.
Brødene kan også laves som 2 stk. runde brød uden brug af kurve.