Fuldkornsbrød med sirup


FULDKORNSBRØD. Opskrift på Fuldkornsbrød med sirup

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
2 stk.
5 dl vand
3 dl knækkede rugkerner
1 dl hvedeklid
50 g gær
1 dl Mørk Sirup
1 spsk salt
1/2 dl olie
4 dl rugmel
ca. 6 dl hvedemel

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bring vandet i kog, og tilsæt rugkerner, hvedeklid, salt og olie. Lad blandingen stå i 1 time.
Smuldr gæren i "grøden", og rør, indtil gæren er opløst. Bland sirup og rugmel i. Tilsæt derefter hvedemel. Tag dejen op på et melet bord, og ælt dejen smidig. Formes til 2 aflange brød, som anbringes i smurte forme (1 1/2 liter).
Lad dejen hæve i 1 time. Sæt ovnen på 200°. Bages i 1 time. Lad brødene afkøle på en rist under et viskestykke.