Frugtbrød


FRUGTBRØD. Opskrift på Frugtbrød

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1 stk
3 dl mælk eller vand
50 g gær
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl flydende margarine
1 tsk salt
1 spsk tørret stødt pomerans eller hakket appelsinskal
250 g tørret frugt, f.eks. figner, abrikoser, tranebær og rosiner
2 dl grahamsmel
6-7 dl hvedemel

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Et lidt sødt brød, som smager fortræffeligt med stærk ost og marinerede figner.
Varm mælken/vandet til ca. 35°. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt den varme væske. Bland sirup, margarine, salt og pomeransskal i. Hak den tørrede frugt i små stykker, og bland det i dejen sammen med grahamsmel. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen slipper. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. drys lidt mel på bordet, og ælt dejen smidig. Form den til et brød, som lægges på bageplade med bagepapir.
Lad brødet hæve 30 minutter. Sæt ovnen på 200°, og bag brødet på nederste rille i ca. 45 minutter. Læg et stykke folie over brødet efter halvdelen af bagetiden, så brødet ikke bliver for mørkt. Pensl brødet med vand, når det er færdigbagt, og lad det afkøle tildækket på en rist.