Brød i bradepande


BRADEPANDE BRØD. Opskrift på Brød i bradepande

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
20 stykker
25 g fedtstof
4 dl vand
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g gær
5 dl (420 g) rugmel
6 dl (300 g) hvedemel
1 tsk salt
2 tsk hakket pomeransskal

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Hæld vand og lys sirup i. Opvarm til 37° (fingervarmt). Opløs gæren i den lunkne væske.
Bland rugmel, hvedemel, salt og pomeransskal i en skål. Hæld den varme lunkne væske i, og ælt dejen. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen klistrer. Lad dejen hæve i 20 minutter.
Stil ovnen på 225°. Ælt dejen på bordet, til den bliver smidig. Smør en bradepande, og fordel dejen i den. Skær 20 firkanter i dejen med en kniv. Lad dejen hæve yderligere 20 minutter.
Bag brødet midt i ovnen i ca. 15 minutter. Dæk brødet med et klæde, og lad det afkøle på en bagerist.