Valnøddebrød


VALNØDDEBRØD. Opskrift på Valnøddebrød

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
3 stk.
7 1/2 dl vand
1/4 dl olie
50 g gær
2 spsk Lys Sirup
1/2 spsk groft salt
100 g valnøddekerner
2 dl (110 g) rugmel
14 dl (815 g) hvedemel

SÃ¥dan tilberedes opskriften
1. Varm vandet og olien, til det er fingervarmt. Opløs gæren i vandet.
2. Bland sirup, salt og grovhakkede valnøddekerner i.
3. Rør melet i dejen, til den slipper skålen.
4. Lad dejen hæve i 40 min.
5. Ælt dejen, del den i 3 dele og form dem til runde brød.
6. Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Snit dem i toppen. Lad dem hæve yderligere 30 min. Stil ovnen på 200°.
7. Bag brødene på nederste rille i ovnen 30-40 min. til de er gyldenbrune.