Grillet Chokoladekage med marcipan


Grillet Chokoladekage med marcipan

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(8 personer)
225 g smør
200 g mørk chokolade (hakket)
100 g Ren Rå Marcipan
1½ dl vand
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
275 g mørk farin
1½ dl cremefraiche
2 sammen piskede æg
20 g Kakao
Tilbehør: en god is

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Tips
Du kan også grille ved indirekte varme i stedet for eftervarmen, så fungere kuglegrillen som en slags varmluftsovn. Indirekte varme laver du ved at lægge en foliebakke i bunden af grillen og fordel briketterne lags siderne af bakken.
Vend chokoladekagen 180 grader efter 20 min., så bliver den jævnt bagt.

Smelt smør, vand og 100 g af den hakkede mørk chokolade under konstant omrøring ved svag varme. Kom mel, bagepulver og sukker i en skål og rør rundt. Hæld forsigtigt den varme chokolademasse i.
Rør det godt sammen og hæld cremefraiche og de sammen piskede æg i. Riv marcipan i og tilsæt de resterende 100 g hakket Mørk Chokolade. Vend det rundt. Smør en kageform ca. 33 x 20 cm og hæld kagedejen i formen.
Brug eftervarmen fra grillen til at bage kagen. Læg 2 uglaserede klinker på grillen og stil formen ovenpå. Sæt låg på grillen og bag den i ca. 40 min. Afhængig af varme kan tiden variere lidt, så det er en god idé at holde øje med den.
Når chokoladekagen er færdig stilles den til afkøling i 15 min. Anret din dessert evt. med en god is og friske sommerbær som vist.