Southern fried chicken med urtekrydret kartoffelmos


FRIED CHICKEN. Southern fried chicken med urtekrydret kartoffelmos

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Southern fried chicken med urtekrydret kartoffelmos
Hel Danpo kylling
En hel Danpo Kylling
1 1/2 tsk salt
1 1/4 tsk friskkværnet peber
1/2 tsk hvidløgspulver
1 1/4 dl hvedemel
1 1/4 tsk paprika
Ca. 1/2 l majsolie til stegning
Urtekrydret kartoffelmos
1 kg melede kartofler
Ca. 2 1/2 dl mælk, evt. kogende
50 g smør
1 spsk tørret persille
1 1/2 tsk salt
1 portion Sylvia’s krydderblanding af tørrede urter
(se opskrift herunder)
1/2 tsk friskkværnet peber
1/4 tsk hvidløgspulver

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skyl og tryk kyllingen tør. Partér den i otte stykker. Bland salt og 1 tsk af peberet med hvidløgspulver, drys blandingen over kyllingestykkerne og lad dem trække mindst 20 minutter – og gerne længere.
Kom mel, resterende peber og paprika i en plastpose. Ryst kyllingestykkerne heri, indtil hvert stykke er omhyggelig dækket af et mellag. Varm olien i en stor støbejernsgryde. Drys lidt mel i gryden – når det bruser op, er olien klar.
Steg kyllingestykkerne ca. 10 minutter på hver side ved jævn varme, til de er gyldne og gennemstegte. Læg kyllingestykkerne på fedtsugende papir og servér dem med tilbehøret.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Afdryp og mos kartoflerne. Pisk dem igennem med mælk og smør. Varm mosen igennem og smag til med krydderier.