Saltindbagt kylling med linseragout


SALTINDBAGT KYLLING. Opskrift Saltindbagt kylling med linseragout

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1400 g. Danpo Din Kylling Hel Kylling
1 helt hvidløg
2-3 kviste timian
1/2 bdt. persille
3-4 kg groft salt
1 dl vand
Linseragout
100 g grønne linser
1 l grøntsagsbouillon
100 g røde linser
1 spsk olivenolie
1 squash
1 rød og 1 grøn peberfrugt
1 fed knust hvidløg
1 tsk Herbes de Provence
200 g tomater
3-4 forårsløg
1/2 bdt. persille
Salt og peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Rens og fyld kyllingen med hele, pillede hvidløg, timian og persille. Kom 1 kg salt i bunden af en stegegryde, læg kyllingen oven på og dæk den med resten af saltet. Sæt kyllingen i ovnen ved 200°C i ca. 80 min. Lad kyllingen hvile 20 min. Fjern derefter saltet og tag kyllingen op.
Kom de bagte hvidløg og evt. sky fra kyllingen samt vand i en gryde, kog op, mos hvidløgene og smag til med peber.
Kog først de grønne linser 15 min. i 1/2 l grønssagsbouillon, hæld bouillonen fra og kom de røde linser samt resten af grønsagsbouillonen ved, og kog endnu 5 min.
Skær squash, peberfrugt, og tomater i små tern. Rist squash og peberfrugt 2 min. i olivenolie. Tilsæt tomater, hvidløg og Herbs de Provence og rist endnu 2 min. Vend linserne i, smag til med salt og peber og drys fint snittede forårsløg samt hakket persille.
Parter kyllingen og servér hvidløgspuréen samt linseragouten til.