Rødvinsmarineret kylling med mexicanske ris


Rødvinsmarineret kylling med mexicanske ris

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
4 stk. Danpo Din Kylling Filet
Marinade
2 dl kraftig rødvin
Et lille stykke hel kanel
1 fed finthakket hvidløg
1 lille grøn chili, som prikkes jævnt
1/2 tsk salt
Olivenolie til stegning
Friske koriander til pynt
Mexicanske ris
250 g langkornede ris
5 spsk olie
4 1/2-5 dl hønsebouillon
1 løg
1 fed hvidløg
1 finthakket rød chili
Salt, peber
125 g majskerner eller kogte sorte eller røde bønner, evt. begge dele
Salsa Bandera
1 stor, hakket tomat
1 hakket løg
1-2 udkernede, finthakkede grønne chili
1 håndfuld hakkede korianderblade
1 tsk salt
Lidt limejuice

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Læg kyllingestykkerne i et fad – som lige netop kan rumme kødet. Bland alle ingredienserne til marinaden, hæld den over kødet, dæk med plastfilm og lad det marinere natten over. Tag kødet op, tryk det tørt og brun det på alle sider i olie.
Dryp kødet med lidt af marinaden under hele stegningen og lad marinaden koge ind. Steg kyllingekødet i 6-7 minutter på hver side.
Blend bouillon, løg og hvidløg med lidt salt og peber. Varm olien og steg risene heri, under omrøring til de er godt fedtet ind. Tilsæt chili. Hæld den krydrede bouillon på, og kog risene under låg i 15 minutter.
Bland majskorn eller bønner i risene med en gaffel og kog videre, til risene har absorberet al væde. Anret ris og kylling i et fad. Pynt med frisk koriander og server med salsa Bandera.
Rør alle ingredienserne til Salsa Bandera sammen og server.