Kyllinge Rosmarinspyd og jordskokkerisotto


ROSMARIN KYLLING. Opskrift Kyllinge Rosmarinspyd & jordskokkerisotto

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 40 min.

Nødvendige ingredienser
(2 personer)
260 g. Danpo Din Kylling Inderfilet
Olivenolie evt. med rosmarin
Rosmarinkviste eller små træspyd
Salt, peber
Jordskokkerisotto
250 g skrubbede jordskokker
1 løg
Olivenolie
2 fed hvidløg
1/4 dl timianblade
1/2 dl tør hvidvin
150 g risottoris
5-6 dl bouillon
Safran
Salt, peber
Trøffelolie

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær 1/4 af jordskokkerne i meget tynde skiver og læg dem i iskoldt vand. Resten af jordskokkerne skæres i små tern.
Sauter hakket løg i olivenolie til det er mørt. Tilsæt hakket hvidløg, timianblade samt jordskokker i små tern og rist 10 min. Kom risene og safran ved, bland godt og hæld hvidvin hen over. Kog hvidvinen helt væk og tilsæt bouillon kogt med safrantråde lidt af gangen. Lad risottoen koge ca. 20 min. for svag varme under jævnlig omrøring. Spæd løbende med ekstra bouillon.
Vend inderfileterne i rosmarinolie og sæt dem på rosmarinkviste eller træspyd. Krydr med salt og peber og steg dem ca. 4 min. på hver side på panden. Dup de tynde skiver jordskokker tørre og steg dem sprøde i varm olivenolie. Smag risottoen til med salt, peber og trøffelolie. Drys med jordskokkefritter og server spydene til.
Energi pr. person: 2670 kJ (636 kcal) Energifordeling: Fedt 25%, Protein 24%, Kulhydrat 51%