Parma-lår med polenta-sellerigratin


PARMA KYLLINGELÅR. Opskrift Parma-lår med polenta-sellerigratin

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 60 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
800 g. Danpo Din Kylling Underlår
30 g groftrevet parmesan eller
Parmesan i flager
8 salvieblade
8 skiver lufttørret skinke
Salt, peber
Polenta-sellerigratin
1/2 kg skrællet selleri
100 g majsgryn
3 1/2 dl mælk
Salt, peber
25 g smør
1 dl piskefløde
40 g revet parmesan

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Træk skindet på kyllingelårene tilbage ogdrys med parmesan.
Læg et salvieblad på hver og sno en skive parmaskinke omkring hvert lår.Træk skindet på plads uden på parma-skinken.
Skær sellerien i 1/2 cm tynde skiver og kog dem møre i letsaltet vand. Bring majsgryn og mælk i kog under omrøring og lad det koge for svag varme og jævnlig omrøring i 20-25 min. Steg kyllingelårene 40-45 min. ved 200°C
Læg sellerien i et smurt ovnfast fad. Krydr polentaen med salt og peber og rør smørret i.
Kom polentaen hen over sellerien, hæld fløden over og drys med ost. Bag polentaen 20 min. sammen med kyllingelårene.
Server evt. med en skål salat til.
Energi pr. person: 3270 kJ (779 kcal) Energifordeling: Fedt 41%, Protein 23%, Kulhydrat 36%