Marokkansk kylling


MAROKKANSK KYLLING. Opskrift Marokkansk kylling

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
800 g. Danpo Din Kylling Lår
Marinade
0,2 g safran
1 spsk. delikatesse paprika
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt spidskommen
2 fed knust hvidløg
1/2 dl olie
1 tsk. salt
Tilbehør
Cous cous salat
3 dl cous cous
3 dl vand alt
1 bdt. slanke forårsløg
3/4 dl soltørrede tranebær
3/4 dl korender
30 g mandelsplitter
1 lille bdt. frisk hakket mynte
1 lille romainesalat
Dressing
3 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
Salt, peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Rør stødt safran, paprika, ingefær, spidskommen, hvidløg, olie og salt sammen. Kom kyllingestykker i en plastpose, hæld dressingen over, luk posen og ryst godt så marinaden fordeles jævnt. Lad det trække mindst en time, men gerne til næste dag.
Læg kyllingelårene på grillen og grill dem indirekte i en kuglegrill ca. 45 min. Grilles lårene på en traditionel grill bør der være god afstand til kullene, så kødet ikke brændes, stegetiden er ca. 1 time.
Rør cous cous og salt i kogende vand, tag gryden af varmen, læg låg på og lad det trække 5 min. Rør cous cous grynene løse med en gaffel.
Pisk citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen. Bland cous cous med dressing, fintsnittede forårsløg, tranebær, korender, ristede mandelsplitter og hakket mynte. lad salaten trække mindst 1/2 time og smag til med salt og peber.
Skyl salatbladene grundigt og kasser de yderste. Anret cous cous salaten på de sprøde salatblade lige inden servering.
Tips!
Kyllingelårene kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen ved 200°C i ca. 45 min.