Kylling med cous cous fyld og ovnbagte sweet potatoes


KYLLING COUS COUS. Kylling med cous cous fyld og ovnbagte sweet potatoes

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 75 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1400 g. Danpo Din Kylling Hel Kylling
Salt, peber
1 dl cous cous
1/2 citron, økologisk eller ubehandlet
25 g soltørrede tranebær evt. med orangesmag
25 g grofthakkede mandler
1 dl kogende vand.
3/4 kg søde orange kartofler
Olivenolie
Salt, peber
50 g grofthakkede mandler
1 bdt. frisk mynte

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Gnid kyllingen indvendig med salt og peber.
Bland cous cous med citron skåret i små tern, tranebær og mandler.
Stop fyldet i kyllingen, stil den lodret med halsåbningen ned ad og hæld kogende vand over fyldet. Luk godt med en kødnål
og læg kyllingen i et stort ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen ved 175°C i 40 min.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Læg kartoflerne i fadet omkring kyllingen, dryp med lidt olivenolie, krydr med salt og peber og drys med mandler.
Steg kyllingen færdig i endnu 30 min i alt ca. 1 time pr. kilo. Server drysset med frisk hakket mynte.
Energi pr. person: 2610 kJ (621 kcal) Energifordeling: Fedt 38%, Protein 26%, Kulhydrat 36%