Kylling i chokoladesauce


CHOKO KYLLING. Kylling i chokoladesauce

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1800 g. Danpo Din Kylling Hel Kylling
Ca. 1/2 l bouillon fra kogning af kyllingen
100 g smuttede mandler
100 g afskallede sesamfrø
6 chilier – røde eller grønne
1 tsk frø fra chilierne
6 hele nelliker
1 lille stykke hel kanel
1 tsk anisfrø
1/2 tsk korianderfrø
1/2 tsk oregano
1 spsk rørsukker
Salt, peber
100 g god, mørk chokolade (70% kakaoindhold)
1 stort, finthakket løg
5 fed finthakket hvidløg
2 spsk majs- eller olivenolie
4 skoldede, flåede tomater
2 pakker bløde hvede- eller majstortillas
Frisk reven cheddar samt salsa Bandera
Salsa Bandera
Ca. 2 1/2 dl:
1 stor, hakket tomat
1 hakket løg
1-2 udkernede, finthakkede grønne chili
1 håndfuld hakkede korianderblade
1 tsk salt
Lidt limejuice

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Kog kyllingene ca. time pr. kilo. Lad den afkøle. Gem bouillon.
Grill chilierne, til skindet er mørkt og blistret, flå skindet af og fjern kernerne. Rist sesamfrø og chilikerner på tør pande og mal dem. Rist mandlerne på tør pande og mal dem.
Stød alle krydderier, rørsukker, salt og peber til pulver i en morter. Hak chokoladen fint og bland den med mandler, sesamfrø og krydderier. Sautér løg og hvidløg møre i lidt olie – uden de tager farve.
Blend løg, flåede chilier og tomater. Bland nu alle ingredienser i en tykbundet gryde, spæd med bouillon fra kogning af kyllingen og lad saucen boble under under omrøring ca. 1/2 time.
Spæd evt. med yderligere bouillon, men vær opmærksom på, at saucen skal være meget tyk. Pil kyllingekødet fra benene, pluk det i trævlede stykker. Vend kødstykkerne i saucen og server i lune tortillas med den klassiske salsa Bandera.
Rør alle ingredienserne til Salsa Bandera sammen og servér.
Tips!
Bliver der en rest sauce tilovers, kan den med fordel fryses.