Græsk kylling med ovnstegte kartoffelbåde


GRÆSK KYLLING. Opskrift på Græsk kylling med ovnstegte kartoffelbåde

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1400 g. Danpo Din Kylling Hel Kylling
Marinade
1/2 dl citronsaft
1/2 dl olivenolie
1 knust laurbær
1 spsk tørret oregano
1 tsk tørret salvie
Kartoffelbåde
Salt og peber
3/4 kg skrællede kartofler
1 tsk hvidløgssalt
2 tsk oregano
75 g fetaost
Tilbehør
Tomatsalat og brød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Rør en marinade af citronsaft, olivenolie, knust laurbær, oregano og salvie. Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad, hæld marinaden over og dæk fadet til. Sæt fadet i køleskabet i ca. 60 min. Krydr kyllingen med salt og peber og steg den ca. 70 min ved 200°C. Dryp den jævnligt med marinaden.
Skær de skrællede kartofler i både og læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med hvidløgssalt, oregano, og peber. Steg kartoflerne i ovnen ca. 30 min. ved 200°C. Tag kartoflerne ud, drys med smuldret fetaost og bag dem i endnu 10 min. ved 225°C, mens kyllingen parteres.
Servér tomatsalat og brød til.