Coq au vin (kylling i rødvin) med koldhævet flütes


KYLLING I RØDVIN. Coq au vin (kylling i rødvin) med koldhævet flütes

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1400 g. Danpo Din Kylling Hel Kylling
Hvedemel
Smør eller olie til bruning
200 g bacon i tern
200 g skalotteløg
250 g champignon
1 bouquet garni (timiankviste og laurbærblade)
1 lille bdt. bredbladet persille
1 flaske rødvin
Evt. lidt hønsebouillon
Salt, peber
Koldhævet flutes
12 g gær
3 1/ hvedemel
Drys durumhvede 2 dl koldt vand
1/4 dl olivenolie
2 tsk. salt
1 tsk. honning
150 g durum hvede
250 g eller majsgryn.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Parter kyllingen i ca. 8 stykker og vend stykkerne i hvedemel krydret med salt og peber. Brun baconstykkerne i wokken til de er gyldne, læg dem til side og hæld fedtet fra.
Brun skalotteløg og champignon hver for sig og læg til side.
Brun kyllingestykkerne på begge sider, tilsæt bouquet garni, persillestilke, bacon, løg og rødvin. Kom evt. lidt hønsebouillon ved og lad det simre i ca. 40 min.
Tilsæt de hele brunede champignon og lad dem koge med de sidste 10 min. Skum fedtet fra og smag til med salt og peber.
Drys med hakket persille og server koldhævet flutes til.
Rør gæren ud i koldt vand, og tilsæt olie, salt, honning og durumhvede. Rør dejen glat med hvedemel. Den skal være en smule klistret.
Dæk skålen med plastfilm og sæt den i køleskabet natten over.
Rør dejen igennem og sæt den ved hjælp af et par store skeer som 2 lange flutes på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med durum hvede eller majsgryn, og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
Spray evt. med vand, inden de sættes i ovnen og bages ved 225°C i ca. 20 min.