Græsk kartoffelsalat


GRÆSK KARTOFFELSALAT. Opskrift Græsk kartoffelsalat

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
500 g faste kartofler
1 lille romainesalat eller 1/2 iceberg
4 tomater
1 grøn peber
1/2 agurk
1/2 rødløg
50 g sorte Kalamata oliven
100 g salatost i tern, 3%
1 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
2 tsk tørret oregano
salt og peber
Tilbehør: 8 skiver fuldkornsbrød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Kog kartoflerne og afkøl dem. Skær kartoflerne i skiver, og snit salaten. Skær tomaterne i halve både og peberfrugten i skiver. Skær agurken i tern. Fordel kartofler, salat, tomater, peberfrugt og agurk på et fad. Fordel rødløg i tern over grønsagerne sammen med oliven og salatost. Dryp olivenolie pisket med hvidvinseddike over. Krydr med oregano, salt og peber.
Tip: Servér kartoffelsalaten til fx skinke- eller kyllingesnitsel eller lammefilet.
Energi pr. person:
2100 kJ (500 kcal)
kulhydrat 81 g
fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g
fedtenergi 26%
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g
Tilberedningstid: ca. 1 time
Reel arbejdstid: ca. 20 minutter
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis en portion kartoffelsalat med en skive brød.