Pizza med skinke og aubergine


OPSKRIFT PIZZA. Pizza med skinke og aubergine

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Dej:15 g gær3 1/4 dl vand1 tsk salt4 dl fuldkornsdurummel, grahamsspeltmel eller grahamsmelca. 4 dl hvedemel, gerne pizzamelFyld:2 løg1 lille aubergine1 dåse flåede, hakkede tomater1-2 fed hvidløgsalt og peber150 g skinke150 g reven mild ost, 30+ (17 %)2 tsk oregano1 spsk olivenolieTilbehør: 1 agurk i stænger

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Udrør gæren i lunkent vand og rør salt i. Tilsæt begge slags mel og ælt dejen godt i 5 til 10 minutter, til den er elastisk og meget smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 3 timer i et ikke for varmt sted. Form fire kugler af dejen og læg dem på et meldrysset bord. Tryk dejkuglerne let flade med hænderne og form dem i cirkler. Rul nu dejen ud med en kagerulle til den er ca. 1/2 cm tyk. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.Hak løgene. Skær auberginen i 1 x 1 centimeter tern. Kom flåede tomater i en gryde sammen med løg, aubergine og presset hvidløg. Kog tomatsovsen uden låg i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring, sovsen skal være tyktflydende. Smag sovsen til med salt og peber, og fordel den på bundene. Skær skinken i strimler og fordel den over sovsen. Drys med ost og oregano, og dryp med olivenolie. Bag pizzaerne ved 225 grader i ca. 20 minutter.Tip: Du kan også koldhæve pizzadejen, det gør den ekstra sprød og lækker. Stil den tildækket i køleskabet 8-10 timer. Tag dejen ud 20 minutter før du skal udrulle den.Energi pr. person:2900 kJ (690 kcal)kulhydrat 103 gfedt 14 g, heraf mættet fedt 5 gfedtenergi 19% Tilberedningstid: ca. 4 timerReel arbejdstid: ca. 40 minutterFryseegnet: jaFrugt og grønt pr. person: ca. 270 g.