Oksehalesuppe


OKSEHALESUPPE. Opskrift på Oksehalesuppe

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1 oksehale
½ kg oksekød
3 spsk. smør
1 gulerod
1 løg
1 porre
1 pastinak
2 l suppe eller kogende vand, tilsat bouillonterninger
1 suppevisk
salt
tør sherry
2 spsk. tomatpuré.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Hug halen i stykker ved leddene – eller bed hellere slagteren gøre det. Brun den og kødet i smørret, tag det op og brun derpå de småt skårne grøntsager. Læg kødet tilbage i gryden og skænk suppen ved. Tilsæt suppevisk og lad det hurtigt koge op uden låg. Skum, læg låg på og lad suppen koge i 4 timer for svag varme. Tag kødet op og pil halen. Del alt kødet i ganske små stykker. Si suppen og stil den koldt, til fedtet har samlet sig på overfladen. Fjern det omhyggeligt og varm suppen igennem. Smag den til med salt og sherry og kom tomatpureen i. Varm det op umiddelbart før serveringen.