Kastaniesuppe


KASTANIESUPPE. Opskrift på lækker Kastaniesuppe

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
250 g ægte kastanier
salt
½ l vand
1 l grønsuppe, helst kogt på kalveben
1 stort løg
1 spsk. smør
1 spsk. mel
peber
3 spsk. fløde,
Hakket persille.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær med en lille, skarp kniv et kryds i den spidse ende af kastanierne – eller knæk dem med det dertil indrettede instrument, som fås hos større isenkræmmere. Læg kastanierne i en gryde med salt og vand og kog dem i 15 min. Tag dem op og pil skal og hinder af. Læg dem i 2 dl af suppen sammen med det hakkede løg og kog dem meget møre. Passer dem gennem en grov sigte sammen med den væde, de er kogt i. Bag smørret af med melet og spæk med den kogende suppe lidt efter lidt. Lad det koge i 5 min. og rør derpå kastanie pureen i. Smag suppen til med salt og eventuelt peber og rør fløde og hakket persille i umiddelbart før serveringen.