Ovnstegt ål


OVNSTEGT ÅL. Opskrift på Ovnstegt ål

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Ca. 1 kg. Tykke ål (2 fisk)
salt
½ citron
1 æg
fint sigtet rasp
hvid peber
1 ½ spsk. smør
dild

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Læg de rensede, flåede ål i koldt vand, tilsat salt, i ca. ½ time. Tag dem op og del fiskene i passende stykker. Tør dem og gnid dem med salt og citronsaft. Vend dem først i sammen pisket æg og derpå i rasp, som er blandet med lidt peber. Brun smørret i en lille bradepande eller lignende og læg ålestykkerne i. Stil dem ind i en 250 grader varm ovn og lad dem blive brune. Lad derpå fisken stå i ovnen, til den er mør – det tager ca. 20 min. Dryp under stegningen med smørret og tilsæt om nødvendigt lidt mere smør. Vend stykkerne 1 gang under stegningen. Anret ålen på et opvarmet fad og pynt med dildkviste og eventuelt citron både.