Kogt Gedde


KOGT GEDDE. Opskrift Kogt Gedde

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1 gedde på ca. 1 kg.
salt
1 porre
citron både
tomatskiver
persille.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bed fiskehandleren rense fisken for Dem, men sørg endelig for og få lever og eventuelt rogn med! Læg fisken i et par liter vand, tilsat 5 spsk. salt i 20 min. Tag den op og skyl den. Læg den på risten i fiskekedlen med ryggen opad og bugfligene bredt ud til siderne. Skænk så meget frisk vand ved, at det netop dækker og kom ca. 1 spsk. salt ved til hver liter vand. Tilsæt desuden den udskivede porre. Stil fiskegryden – uden låg over varmen og bring det i kog, skum godt, læg låget på – og lad fisken trække for meget svag varme, til den er mør, dvs. når rygfinnen uden vanskelighed slipper – ca. 20 min. Kog imens lever og rogn for sig selv i vand, tilsat 1 ½ spsk. salt per liter. Tag gedden meget forsigtigt op og lad den glide over på et opvarmet fad, helst på sammenfoldet serviet, pynt med citronbåde, tomatskiver og persille og læg rogn og lever ved siden af. Server fisken straks.