Kogt torsk med fløge


KOGT TORSK. Kogt torsk med fløge

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1 torsk på ca. 2 ½ kg
salt
1 løg
1 citron
persille
smeltet smør
reven peberrod
fiskesennep
kapers
hakket – hårdkogt æg
hakket syltet peberfrugt.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Rens og skrab torsken og skær den op. Fjern alle indvolde og skyl den omhyggeligt. Læg torsken på rist i fiskekedel eller en stor gryde og kom salt og det ituskårne løg ved. Hæld så meget vand i gryden, at torsken netop dækkes, og bring det hurtigt i kog. Skum omhyggeligt, læg låg over og lad det koge ganske sagte i 15-20 min. – eller til torsken er absolut mør. Prøv med en pind. Lad lever og krølle koge for sig selv i en lille gryde med saltet vand – det bliver mørt på ca. 20 min. Tag forsigtigt torsken op ved hjælp af risten og anret den på opvarmet fad, dækket med et par sammenfoldede servietter. Pynt langs ryggen med tynde citronskiver og persillekviste. Læg lever og krølle ved siden af torsken og omgiv den med små skåle med henholdsvis reven peberrod, fiskesennep, kapers, hakket æg og peberfrugt. Giv smeltet smør og kogte kartofler til.