Kinesiske fiskefileter med ris


FISKEFILETER. Kinesiske fiskefileter med ris

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
8 store rødspætte- eller skrubbefileter
½ citron
1 æg
rasp
mel
salt og peber
margarine
1 rødløg
1 ½ dl eddike
3 dl kogende grønsagsvand eller tynd suppe
3 spsk. sukker
2 spsk. finthakket syltet agurk
½ -1 spsk. kinesisk soja
½ spsk. kartoffelmel
15 mandler.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Gnid rødspættefileterne med citron og vend dem omhyggeligt først i sammenpisket æg og derpå i en blanding af rasp og mel, tilsat lidt salt og peber. Steg dem gyldenbrune og sprøde i rigeligt margarine. Hak løget fint og lad det snurre lidt i 1 spsk. margarine. Spæd med eddike og grønsagsvand og lad det koge kraftigt et par minutter. Rør sukker, agurk og soja i. Lad sovsen koge under låg i 5 min. og jævn med det udrørte kartoffelmel. Tag derpå straks gryden af varmen. Bred det lag ris ud på et opvarmet fad, læg fiskefileterne herpå og øs halvdelen af sovsen over. Drys med de skoldede, smuttede og halverede mandler og giv resten af sovsen til.