Brune kager – På den gamle måde!


BRUNEKAGER, Brune kager – På den gamle måde!

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
500 g mel
250 g smør eller margarine
250 g melis
75 g sirup
100 g mandler
2 tsk. potaske
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødte nelliker
½ tsk. stødt kardemomme.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Sæt smørret over varmen i en gryde med sukker og sirup. Varm det op næsten til kogepunktet. Tag
Det fra varmen. Rør potasken ud i lidt koldt vand, inden den røres i blandingen sammen med alle krydderierne. Skold og smut mandlerne. Rør dem hele i blandingen i skålen skiftevis med melet. Arbejd dejen godt sammen, rul den til pølser med en diameter på 4 cm og stil den koldt mindst et døgn, gerne længere. Denne brunekagedej kan stå koldt i indtil flere uger, jo længere desto bedre virker krydderierne. Skær dejen i tynde skiver med en skarp kniv og anbring dem glat på en kold, smurt bageplade og bag ved jævn varme, 175 grader, i 6-8 min. Løsn kagerne og læg dem til afkøling på en bagerist.

Værd at vide
Ca. 100 stk.