Brunkager


BRUNKAGER. Super lækker Brunkage opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
250 g sirup
50 g margarine
20 g brun farin
1 tsk potaske
2 spsk øl
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
1 knsp reven muskatnød
½ tsk stødt ingefær
30 g mandelflager
30 g finthakket sukat
30 g finthakket pomeransskal
300 g mel

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Potasken opløses i 2 spsk varmt øl.
Sirup, margarine og brun farin kommes i en gryde, og varmes op til kogepunktet. Øl/potaske-blandingen røres i sirupsmassen, og der røres indtil potasken ikke bruser mere.
Mandelflagerne tilsættes og massen røres godt
sammen.
Gryden tages fra varmen og krydderier, sukat og
pomeransskal røres i.
Melet røres i lidt efter lidt.
Dejen æltes til den slipper.
Dejen formes som en tyk pølse, og pakkes ind i
bagepapir.
Dejen sættes i køleskabet i to døgn.
Tænd ovnen på 200 grader.
Dejen lægges på et skærebræt, og skæres ud i
5 mm tykke skiver.
Brunkagerne lægges på en bageplade beklædt
med bagepapir.
Brunkagerne bages på midterste ribbe i
ca. 8-10 min. Brunkagerne afkøles på en rist.