Pølsehorn - børnenes favorit


PØLSEHORN - Skøn opskrift på pølsehorn

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 125 min.

Nødvendige ingredienser
(16 personer)
Til 16 pølsehorn bruges:
4 dl mælk
1 dl ymer
30 g smør
25 g gær
3 tsk honning
1 tsk groft salt
700 g hvedemel (ca.)
1 æg til pensling
Sesamfrø til pynt
8 brune pølser af god kvalitet (Køb ikke de billige)

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Smørret smeltes i en gryde, og mælk og ymer tilsættes. Sørg for at blandingen er "lillefinger varm", hvorefter gæren kan smuldres i.

Hæld det hele over i en stor skål og tilsæt salt og sukker.

Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, indtil den er fast men stadig en smule klistret.

Lad dejen hæve på et bord i en time.

Efter hævningen, æltes dejen godt igennem og deles i to lige store stykker. Hvert stykke rulles ud til en cirkel på ca. 35 cm i diameter. Del den i 8 trekanter, på samme måde som man skærer en pizza ud.

Del pølserne på midten. Læg en pølse i den brede ende af en dej-trekant, og rul dejen omkring pølsen, så de får rigtig form af pølsehorn. Gentag for resten af pølserne.

Sæt de færdige pølsehorn på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl dine pølsehorn med et sammenpisket æg, og drys til sidst med sesamfrø.

Bag de flotte pølsehorn i en 200 grader varm (forvarmet) ovn i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne.

Du har nu lavet nogle supergode pølsehorn som børnene kan lide.

Server dine pølsehorn imens de er lune.

Værd at vide
Pølsehorn smager godt med ketchup til